marți, 29 martie 2011

Mi-am pierdut increderea

    Mi-am pierdut increderea in oameni. Zi de zi alerg prin viata, iar ceea ce vad in jurul meu ma dezgusta. Zeci de persoane plurifatetate, la fel ca diamantele, au atat de multe fete incat iti vine greu sa le numeri, dar spre deosebire de diamante, numarul lor face ca valoarea unei astfel de persoane sa scada. In fiecare moment al vietii mele vad aceeasi oameni zambitori si amabili cand vorbesc cu tine, iar dupa ce te-ai intors cu spatele, isi schimba mimica intr-o fata acra si incep sa explice cat de putin te suporta, dar macar daca ar fi fideli, dar nu conteaza, barfesc pe toata lumea cu toata lumea, iar cu cat stiu mai multe detalii despre viata ta cu atat se simp mai fericiti si mai impliniti. Lumea asta e plina de ignoranti, care nu stiu sa aprecieze o persoana care are un scop precis si care reuseste sa atinga niste teluri. Daca cineva se ridica deasupra liniei mediocritatii, nu pot sa accepte asa ceva si concluzioneaza ca trebuie sa ai un defect si o sa caute asiduu pana o sa gaseasca ceva denigrator, iar daca nu gasesc, chiar nu e nicio problema, oricand se poate inventa ceva care poate fi cu greu demonstrat, dar pe care ceilalti il preiau fara sa gandeasca, asa ca respectiva persoana se trezeste peste noapte cu o eticheta pe care nu o merita, singura vina fiind aceea ca a vrut sa-si depaseasca conditia sociala, culturala, etc sau pur si simplu pentru ca are un tel in viata pe care multi dintre noi l-am pierdut.
     Concluzionand, mi-am pierdut increderea in rasa umana, asa ca fac apel la cei care sunt cat de cat de acord cu ce am scris, in cazul in care imi gasesc cumva increderea ratacita pe undeva, sa ma anunte deoarece imi e greu fara ea.

Un comentariu:

  1. Eu sunt unul dintre cei care ti-au zis in fata ca-mi pari antipatica inca dinainte sa citesc articolul asta.

    Ca dupa aceea mi-ai dovedit contrariul, asta-i altceva, cert este ca am preferat sa stii tu, nu sa afle altii in momentul in care te-ai intors cu spatele.

    Sunt de acord cu faptul ca in rasa umana nu prea poti avea incredere, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i etichetezi pe toti ca oameni care iti vor doar raul. Trebuie sa incerci sa-i cunosti, asa cum incearca si ei sa te cunoasca. Daca ei vor sa stie totul despre tine, de ce nu incerci sa stii si tu totul despre ei?

    Cat despre invidia pe care-o poarta unii cand vad o persoana care se ridica deasupra mediocritatii, eu cred ca e un lucru la care ar trebui sa ne asteptam in momentul in care ne hotaram sa-i lasam in urma pe cei care, in viziunea noastra, nu ne ajuta sa ne dezvoltam.

    RăspundețiȘtergere