duminică, 29 noiembrie 2009

Inca doua zile

Inca doua zile libere.
Doua zile, in care, teoretic, ar trebui sa dorm, sa fac ce vreau, sa stau pe net toata ziua si sa ascult muzica, dar totul este doar pur fictional. Vor fi doua zile in care o sa invat la chimie si la romana(pentru teze), doua zile in care va trebuie sa-mi solicit creierul la maxim ca sa rezolv toate problemele la informatica, pe care nu m-am deranjat pana acum sa le scriu, ca de, asa sunt eu, incerc sa fac totul in ultimele zile.
Asa am facut si pana acum si pentru ca pana la urma am reusit de fiecare data, nu pot sa ma dezvat de acest obicei prost, pur si simplu NU POT. De cate ori nu mi-am zis: de azi ma apuc sa invat, dar de fiecare data intervenea ceva, ba o carte pe care nu m-am indurat sa o las din mana pana nu am terminat-o, ba un film interesant la TV sau mai stiu eu ce altceva.
Acum ascult Scrisoare catre liceeni a lui Tudor Chirila si realizez, pentru a nu stiu cata oara, ca are dreptate, ca ar trebui ca oameni sa citeasca, sa-si piarda timpul intre filele unei carti si sa mai "viziteze" din cand, in cand si biblioteca. Dar, cartile nu mai sunt la moda si....si nu mai conteaza, iar ma abat de la subiect si aberez, pentru ca, oricum, chiar daca scriu eu cat de bine e sa citesti si cat de mult te ajuta in viata, nu o sa intereseze pe nimeni. Cei care nu citesc s-au saturat sa tot auda peste tot cititi, invatati, etc., dar exemplele celor care au ajuns "sus" fara sa invete sunt numeroase si apar in ziare colorate, sunt vedete, oameni politici, fotbalisti, asa ca prima intrebare ar fi: "Eu de ce nu as reusi cum au reusit si ceilalti?".
Iar aberez, probabil din cauza sentimentului pe care-l trezeste in mine acest mesaj, dar ma intreb, "Ce as putea face eu? Cum as putea eu, sa le trezesc in interiorul sufletului placerea de a citi?". Probabil ca eu gandesc pueril si am tot dreptul sa fac chestia asta. De ce? Pentru ca sunt doar un copil, care gandeste ca un copil si se comporta ca unul.

Ascultati...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu