luni, 14 septembrie 2009

Prima zi de scoala

14 septembrie, prima zi de scoala...
6.30, suna ceasul(defapt alarma telefonului, dar ca sa pastram un aer de poveste, vom zice ceas), cu ochii impaienjeniti de somn privesti tavanul si nu intelegi de ce te-ai trezit asa de diminieata. Realizezi ca trebuie sa ajungi la scoala pentru ca vacanta s-a terminat. Te ridici si ramai impietrit pe marginea patului, ai mai vrea inca o ora de somn, dar nu se poate.
Te speli, te imbraci, mananci putin si...la drum!
EEAfara adie vantul si strazile sunt pustii. E prea devreme, iar ceilalti abia acum se trezesc. Nici macar un caine, o pasare, nimic, totul doarme.
Urci in microbuz, realizezi ca numai sunt locuri, te uiti la ceas: 8 fara 20 de minute si iti zici ca poti sa stai 30 de minute in picioare. Teoretic nu ar fi prea greu, dar tinand cont de faptul ca in picioare ai pantofi cu toc (ca sa fii eleganta), iar drumul pana in Targu-Jiu e plin de gropi, te dezechilibrezi de cateva ori, calci pe picioare persoanele care sta in spatele tau si iti ceri mii de scuze, dar n-ai ce sa faci, asa e drumul.
Ajungi intr-un final la scola, foarte multi oameni pe care nu-i cunosti, esti nou. Din cand in cand mai apare cate o fata cunoscuta si te bucuri sa realizezi ca totusi nu esti singur.Directorul si cateva personalitati rostesc discursurii pe care nu le auzi din cauza ca toata lumea vorbeste in jurul tau. Se striga listele si pornesti spre clasa in care iti vei petrece urmatorii patru ani, te asezi timid si iti plimbi privirea printre banci, esti singur, nu cunosti pe nimeni.
Dirigintele spune discursul de inceput de an, asteptarile, restrictiile si beneficile pe care le poti avea, apoi cuvintele magice : 'Puteti pleca'
Te ridici din banca si cineva te saluta, ii raspunzi dar nici macar nu realizezi cu cine ai vorbit.
A trecut prima zi de scoala, dar tu nu realizezi inca asta, tu esti inca in vacanta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu