duminică, 27 septembrie 2009

Duminica

Duminica...zi de liniste, de odihna.
Azi e ziua in care poti sa faci ce-ti doresti, e ziua in care poti sa te trezesti la unu, sa lenevesti pana la 3 uitandu-te la desene, ca mai apoi, cand realizezi ca-ti este foame, sa te duci sa servesti micul dejun. Da, micul dejun, nu e o greseala, lapte, cereale, iaurt, branzica topita, unt, dulceata, miere si tot ce-ti pofteste inimioara.
Duminica este ziua in care ai dreptul sa te joci badmintonin in parc printre copii de 4-5 ani care se uita cu jind la paletele colorate si la fluturasul cu burete galben. E ziua in care ai dreptul sa razi pe strada, ziua in care poti sa-ti faci planuri pentru o viata fara griji si sa umbli cu doi "alcoolici" pe strada. Azi e ziua in care poti sa mananci seminte, chips-uri si pufuleti pe banca la marginea strazi, in timp ce bei Cola dintr-un pahar de unica pe care il protejezi cu picioarele pentru a nu fi atacat de cojile de seminte "parasutiste".
Duminica e momentul in care iti aduci aminte ca esti inca un copil, ca ai dreptul sa te bucuri de o castana cazuta in fata ta si ca ai dreptul sa cicalesti pe cineva folosind apelative nu tocmai dragute si poezii de prescolari.
Duminica nu este sfarsitul unei saptamani, duminica este inceputul uneia noi, inceputul fericit care trebuie sa-ti ofere forta pentru cursa cu obstacole pe care o vei parcurge in urmatoarele 5 zile.
Savurati duminica precum ultima picatura de apa din desert, precum ultima bucatica dintr-o ciocolata, precum ultima raza de soare a anului.

3 comentarii: